کاروتنوئیدها همچنین منابع غذایی ضروری ویتامین A هستند و در برگه زردآلو در ژنوتیپ ها، محتوای کاروتنوئید کل از 0.44 میلی گرم در 100 گرم در “شاکارپارا” تا 3.50 میلی گرم در 100 گرم در “CITH-A-2” متغیر بود.
تخمین زد که میزان کل کاروتنوئیدهای زردآلو خشک آفتابی یونانی از 0.755 تا 2.740 میلی گرم در 100 گرم متغیر است و بسیاری از محققان قبلاً تغییراتی را در کاروتنوئیدهای کل زردآلو شناسایی کرده اند.
کاروتنوئیدها دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند و می توانند از غشای سلولی در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کنند. محتوای کاروتنوئیدها به دلیل تفاوت در آب و هوا، تنوع، منشاء جغرافیایی، سال برداشت و روش های کشت متفاوت است.
فعالیت آنتی اکسیدانی زردآلو خشک قیسی با استفاده از سه روش آزمایشگاهی، یعنی CUPRAC (ظرفیت آنتی اکسیدانی کاهنده جام)، FRAP (قدرت آنتی اکسیدانی کاهش دهنده آهن) و DPPH (1،1-دی فنیل-2-پیکریل هیدرازیل) تعیین شد.
تفاوت معنی داری (05/0p<) در ژنوتیپ ها از نظر صفات تغذیه ای و تغذیه ای مشاهده شد و ساکارز بیش از 60 درصد کل قندها را در بیشتر ژنوتیپ ها تشکیل می دهد و پس از آن گلوکز و فروکتوز قرار دارند.
اسید سیتریک بیش از 50 درصد از کل اسیدهای آلی موجود را تشکیل می دهد و پس از آن اسیدهای مالیک و سوکسینیک قرار دارند.
زردآلو خشک به دلیل ترکیبات معدنی خود منبع خوبی از پتاسیم (1430.07 تا 2202.69 mg/100 g dwb) و آهن (2.69 تا 6.97 mg/100 g dwb) است و محتوای کل کاروتنوئیدها بین 0.44 تا 3.55 میلی گرم در 100 گرم بود که بتاکاروتن 33 تا 84 درصد از کل محتوای را تشکیل می دهد.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.